5.1.2024

Painehaavoja ennaltaehkäisevällä hoidolla hoitokustannukset kuriin

Painehaavoja voidaan ennaltaehkäistä kiinnittämällä huomiota patjaan ja petivaatteisiin. Pyörätuolissa paljon istuvilla tulisi olla istuinalustat kunnossa. Sängyssä tai pyörätuolissa paljon olevilla on suuri riski saada painehaava. Painehaavojen kehittyminen alkaa jopa muutamassa tunnissa ja yleisin kohta on luinen uloke, kuten kantapää, lonkan seutu tai takapuoli. (Lähde: www.omaishoidonapu.fi). Tutustu ainutlaatuiseen korkean riskin PESTÄVÄÄN vaahtomuovipatjaamme, Lentex Euroflex.

Suomessa haavojen hoidosta aiheutuu vuodessa satojen miljoonien eurojen hoitokulut. Pelkästään painehaavojen osuus Suomen terveydenhuollon vuosittaisista kustannuksista on 2–3 prosenttia, eli lähes 500 miljoonaa euroa. Noin 60 prosenttia painehaavoista jää terveydenhuollossa tunnistamatta. Painehaavojen hoito maksaa enemmän kuin niiden ehkäisy. Henkilökunnan vähentäminen ei paranna tilannetta (Lähde: Yle.fi, Jonna Karjalainen 29.3.17). Vain ennaltaehkäisevällä hoidolla, kuten oikeilla patjavalinnoilla niin sairaaloissa, terveyskeskuksissa, palvelutaloissa, hoivakodeissa kuin kotihoidossakin voimme karistaa nämä kustannukset.

Ota yhteyttä niin kartoitetaan teidän patjatilanteenne ja tarpeenne, myynti@icf.fi tai soita myynnin kehityspäälliköllemme, Simo Virtala, p. 040 099 5099.