1.3.2024

Painehaavojen ennaltaehkäisy: Näin vähennät riskiä

Miksi painehaavojen ehkäisy on tärkeää?

Painehaavat ovat yleinen ja vakava ongelma, joka voi vaikuttaa erityisesti liikuntarajoitteisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten elämänlaatuun. Ne syntyvät, kun iho ja sen alla olevat kudokset vahingoittuvat pitkäaikaisen paineen tai hankauksen seurauksena. Me ICF Groupissa ymmärrämme, että ennaltaehkäisy on avainasemassa painehaavojen hoidossa ja siksi tarjoamme asiakkaillemme kattavat ratkaisut ja asiantuntemuksen niiden estämiseksi.

Ennaltaehkäisyssä on tärkeää tunnistaa riskitekijät, kuten liikkumattomuus, huonontunut verenkierto ja aliravitsemus. Meidän tehtävämme on tarjota tietoa ja tukea, jotta nämä riskit voidaan minimoida. Käytännön toimenpiteitä ovat esimerkiksi säännölliset asennonvaihdot ja painetta jakavien apuvälineiden käyttö. Meidän valikoimastamme löytyvät apuvälineet on suunniteltu tukemaan näitä toimenpiteitä.

Asennonvaihdot ja aktiivisuus

Yksi tehokkaimmista keinoista painehaavojen ehkäisyssä on asennonvaihto. Se auttaa jakamaan painetta tasaisemmin ja edistää verenkiertoa, mikä on elintärkeää ihon ja kudosten terveydelle. Me suosittelemme asiakkaillemme säännöllisiä asennonvaihtoja, jotka tulisi suorittaa vähintään kahden tunnin välein. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi kyljeltä toiselle kääntymistä tai istuma-asennon muuttamista.

Aktiivisuuden lisääminen on myös tärkeää, sillä se vahvistaa lihaksia ja parantaa verenkiertoa. Me ICF Groupissa autamme asiakkaitamme löytämään oikeat apuvälineet, jotka mahdollistavat liikkumisen ja aktiivisuuden ylläpitämisen heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti. Olipa kyseessä sitten liikkumista helpottava rollaattori tai ergonominen istuintyyny, meillä on ratkaisut, jotka tukevat terveyttä ja hyvinvointia.

Ravitsemus ja ihonhoito

Ravitsemuksen merkitystä painehaavojen ehkäisyssä ei voi aliarvioida. Tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää riittävästi proteiinia, vitamiineja ja mineraaleja, on olennainen osa ihon ja kudosten terveyden ylläpitämistä. Me ICF Groupissa korostamme ravitsemuksen tärkeyttä ja tarjoamme ohjeistusta, joka auttaa asiakkaitamme ymmärtämään, miten ruokavalio vaikuttaa painehaavojen ehkäisyyn.

Ihonhoito on myös keskeinen osa painehaavojen ennaltaehkäisyä. Päivittäinen ihon tarkastaminen punoituksen, kuumotuksen tai muiden muutosten varalta on tärkeää. Meiltä löytyvät ihonhoitotuotteet, kuten kosteuttavat voiteet ja suojaavat sidokset, ovat suunniteltu tukemaan ihon eheyttä ja vähentämään painehaavojen riskiä.

Laadukkaat apuvälineet painehaavojen ehkäisyssä

Laadukkaat terveydenhuollon apuvälineet ovat keskeisessä roolissa painehaavojen ehkäisyssä. Me ICF Groupissa olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme edistyksellisiä ja ergonomisia apuvälineitä, jotka on suunniteltu vähentämään painehaavojen riskiä. Esimerkiksi painetta jakavat patjat ja tyynyt ovat tehokkaita keinoja paineen lievittämiseen ja ihon suojaamiseen.

Meidän asiantuntijamme ovat aina valmiita auttamaan oikeanlaisen apuvälineen valinnassa, joka vastaa asiakkaan yksilöllisiä tarpeita. Ymmärrämme, että jokainen asiakas on ainutlaatuinen, ja siksi tarjoamme henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa, jotta jokainen voi löytää itselleen sopivimman ratkaisun.