2.6.2024

Terveydenhuollon kustannukset: Painehaavojen ennaltaehkäisy vs. hoito

Ennaltaehkäisyn merkitys painehaavojen hoidossa

Terveydenhuollon ammattilaisina tiedämme, että painehaavojen ennaltaehkäisy on huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin niiden hoito. Painehaavat voivat kehittyä nopeasti, jopa muutamassa tunnissa, jos potilaan iho altistuu pitkäaikaiselle paineelle. Tämän vuoksi on tärkeää tunnistaa riskipotilaat ja ryhtyä toimenpiteisiin haavojen syntymisen estämiseksi.

ICF Groupilla korostamme asentohoidon ja oikeanlaisten hoitovälineiden, kuten erikoispatjojen, käytön tärkeyttä. Nämä apuvälineet ovat avainasemassa paineen jakamisessa ja siten painehaavojen ehkäisyssä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että potilaan asentoa tulee muuttaa säännöllisesti ja käyttää painehaavoja ennaltaehkäiseviä tukialustoja.

Painehaavojen hoitokustannukset

Painehaavojen hoito voi olla pitkä ja kallis prosessi. Yksittäisen painehaavan hoitokustannukset voivat nousta tuhansiin euroihin, mikä tekee ennaltaehkäisystä taloudellisesti järkevän vaihtoehdon. Hoitokustannukset kattavat usein paitsi itse haavan hoidon, myös mahdolliset komplikaatiot, kuten infektiot, jotka voivat pahimmillaan johtaa kuolemaan.

ICF Groupilla on vuosien kokemus terveydenhuollon apuvälineiden tarjoamisesta, ja ymmärrämme, että ennaltaehkäisy on aina parempi vaihtoehto. Tarjoamme asiakkaillemme asiantuntemusta ja laadukkaita tuotteita, jotka auttavat vähentämään painehaavojen riskiä ja säästämään terveydenhuollon kustannuksia.

Ennaltaehkäisyn käytännön toimenpiteet

Ennaltaehkäisyn kulmakiviä ovat potilaan liikkuvuuden tukeminen ja ihoon kohdistuvan paineen hallinta. Potilaan liikuntakyvyn tukemiseen kuuluu apuvälineiden, kuten pyörätuolien ja kävelykeppien, käyttö. Lisäksi potilaan ihoa tulee suojata kosteudelta ja hankaukselta, mikä on erityisen tärkeää inkontinenssin yhteydessä.

Tarjoamme koulutusta ja tukea terveydenhuollon ammattilaisille, jotta he voivat valita oikeat apuvälineet ja hoitovälineet kullekin potilaalle. Tämä sisältää myös ravitsemuksen merkityksen ymmärtämisen, sillä hyvä ravitsemustila on olennainen osa painehaavojen ennaltaehkäisyä.

Painehaavojen hoito ja seuranta

Kun painehaava on syntynyt, sen hoito vaatii tarkkaa seurantaa ja moniammatillista yhteistyötä. Hoitoon kuuluu haavan puhdistus, sidosten vaihto ja tarvittaessa kirurgiset toimenpiteet. Lisäksi potilaan yleiskunnon seuranta ja ravitsemuksen optimointi ovat tärkeitä osia hoitoprosessia.

ICF Groupin asiantuntijat ovat valmiita auttamaan terveydenhuollon ammattilaisia painehaavojen hoidossa. Tarjoamme kattavan valikoiman hoitovälineitä ja tukea, jotta potilaan hoito olisi mahdollisimman tehokasta ja inhimillistä.

Yhteenveto

Painehaavojen ennaltaehkäisy ja hoito ovat molemmat tärkeitä terveydenhuollon osa-alueita. Ennaltaehkäisy on kuitenkin aina ensisijainen tavoite, sillä se on sekä inhimillisesti että taloudellisesti järkevämpää. ICF Groupin tehtävänä on tarjota parhaat mahdolliset apuvälineet ja tietotaito, jotta voimme yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa edistää potilaiden hyvinvointia ja vähentää painehaavojen aiheuttamia kustannuksia.

Lämminhenkinen kumppanuutemme ja jatkuva ammattitaidon kehittäminen takaavat, että asiakkaamme saavat aina ajantasaisen tuen ja neuvonnan. Yhdessä voimme tehdä terveydenhuollosta entistä parempaa ja kustannustehokkaampaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit