1.3.2024

Asentohoidon apuvälineet: Helpotusta ja hyvinvointia potilaille

Asentohoidon merkitys potilaan hyvinvoinnille

Asentohoito on keskeinen osa monen potilaan päivittäistä hoitoa ja sillä on suuri vaikutus heidän elämänlaatuunsa. Oikein toteutettuna asentohoito voi ehkäistä painehaavoja, parantaa hengitystoimintaa ja edistää verenkiertoa. Me ICF Groupissa ymmärrämme, että asentohoidon onnistuminen vaatii paitsi ammattitaitoa, myös oikeanlaisia apuvälineitä.

Laadukkaat apuvälineet tukevat potilaan kehon asentoa ja mahdollistavat turvallisen sekä mukavan olon hoidon aikana. Meidän valikoimastamme löytyvät apuvälineet on suunniteltu yhteistyössä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, jotta ne vastaavat potilaiden tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Tavoitteenamme on tarjota ratkaisuja, jotka helpottavat sekä potilaiden että hoitohenkilökunnan arkea.

Erilaiset apuvälineet asentohoidossa

Asentohoidossa käytettävät apuvälineet vaihtelevat potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Meiltä löytyy laaja valikoima erilaisia tuotteita, jotka on suunniteltu helpottamaan asentohoidon toteuttamista. Esimerkiksi erikoistyynyt ja -patjat auttavat jakamaan painetta tasaisesti ja vähentämään painehaavojen riskiä.

Lisäksi tarjoamme muun muassa säädettäviä sänkyjä ja tuoliapuvälineitä, jotka mahdollistavat potilaan asennon muuttamisen turvallisesti ja vaivattomasti. Käytettävissä on myös erilaisia nosto- ja siirtolaitteita, jotka suojaavat sekä potilasta että hoitohenkilökuntaa vammoilta. Meidän asiantuntijamme auttavat mielellään löytämään juuri oikeat apuvälineet kunkin potilaan tarpeisiin.

Apuvälineiden valinta ja käyttöönotto

Valittaessa apuvälineitä asentohoitoon on tärkeää ottaa huomioon potilaan fyysiset ominaisuudet, kuten paino ja liikkuvuus, sekä hoitoympäristön erityisvaatimukset. Me ICF Groupissa tarjoamme asiantuntevaa neuvontaa ja koulutusta apuvälineiden valintaan ja käyttöönottoon liittyen. Tavoitteenamme on varmistaa, että jokainen apuväline palvelee tarkoitustaan tehokkaasti ja turvallisesti.

Koulutamme hoitohenkilökuntaa käyttämään apuvälineitä oikein, mikä on avainasemassa potilaan hyvinvoinnin kannalta. Käyttökoulutus sisältää niin apuvälineiden säätämisen kuin puhdistus- ja huolto-ohjeetkin, jotta laitteet pysyvät toimintakuntoisina ja hygieenisinä pitkään.

Apuvälineiden merkitys hoitohenkilökunnalle

Apuvälineet eivät ole vain potilaiden hyvinvoinnin kannalta tärkeitä, vaan ne myös suojaavat hoitohenkilökuntaa työperäisiltä rasitusvammoilta. Ergonomisesti suunnitellut apuvälineet mahdollistavat potilaiden siirtämisen ja asennon muuttamisen ilman tarpeetonta fyysistä rasitusta. Tämä vähentää sairauspoissaoloja ja parantaa työtyytyväisyyttä.

Me ICF Groupissa olemme sitoutuneet tarjoamaan apuvälineitä, jotka tekevät hoitotyöstä turvallisempaa ja tehokkaampaa. Olemme ylpeitä voidessamme olla mukana tukemassa terveydenhuollon ammattilaisten tärkeää työtä ja edistämässä sekä potilaiden että hoitohenkilökunnan hyvinvointia.